De evaluatie van het jaarrekeningproces zult u onderhand gedaan hebben. Keurig netjes verslag gemaakt, besproken met de huisaccountant, alle mea culpa’s uitgewisseld dus we kunnen weer verder met elkaar. De grote vraag is: wordt het doorpakken? Of toch weer “same ***, different year”?

Natuurlijk bent u druk. En lopen er tal van projecten die absoluut prioriteit hebben de komende weken (maanden, jaren). Maar stel u toch eens voor hoe het zou zijn als u volledige regie hebt over uw eigen jaarrekeningvoorbereiding. Dat u op elk gewenst moment weet hoe ver u samen met u afdeling bent in het proces, niet hoeft te zoeken in eindeloze mappenstructuren naar de laatste versie van dat ene bestand. Dat u zeker weet dat elk relevant document ook kwalitatief voldoet aan uw eisen. En dat u naderhand tijdens de accountantscontrole geen vragen meer van de accountants uit alle windrichtingen op u afgevuurd krijgt, maar ook dat proces keurig hebt gekanaliseerd.

Pure dagdromerij natuurlijk. Want ja, druk, prioriteiten etc.

Hierbij het aanlokkelijke perspectief: u brengt nog dit najaar uw gehele proces van jaarafsluiting en communicatie met de huisaccountant onder in onze EQili oplossing. Zonder extra inspanningen uwerzijds meteen een structureel beter georganiseerd proces. Hoe dan?

  • Uw medewerkers doen de voorbereiding zoals zij die tóch zullen moeten doen: per entiteit bepalen welke medewerkers welke op te leveren specificaties moeten voorbereiden en wanneer zij geacht worden dat gedaan te hebben.
  • Wij komen met onze consultants 2 dagen naar u toe en richten een eigen EQili-omgeving in waarin wij uw voorbereiding “omkatten” naar een EQili format. De aanwezigheid van u medewerkers is daarbij “op beschikbaarheid” gewenst. Wij doen het werk.
  • Na die dagen staat uw EQili-omgeving klaar, doen wij “on the job” gebruikersuitleg en kunnen uw medewerkers feitelijk beginnen met de jaarrekeningvoorbereiding.

Uw medewerkers doorlopen het jaarrekeningproces zoals altijd, maar dan ondersteund met EQili, waardoor balansdossiers ‘on the fly’ gevormd worden, online realtime altijd inzichtelijk is wat de stand van zaken is en het zoekwerk naar documenten verleden tijd is. Accountants komen hun specificaties ophalen in EQili, dus niet meer uploaden in het accountantsportaal. Een unieke communicatietoepassing maakt dat vragen van de accountants naar aanleiding van de controle ook via EQili gekanaliseerd worden, waardoor ruis op de lijn en daarmee meerwerknota’s worden gemitigeerd.

De prijs? Daar gaat u niet van achterovervallen. Wel van de meerwaarde die u direct weet te realiseren en de reductie van de meerwerkkosten die een logisch gevolg is.

Meer weten? Vraag direct een demo aan!